DIT IS
DHLOMO

DE PODCAST

PODCAST

‘Dit is DHLOMO’ is de 3-delige podcastserie bij muziektheaterspektakel DHLOMO. In 3 afleveringen maak je kennis met Darius Dhlomo, vertellen we je waarom we juist nu dit verhaal brengen, hoe het boek ‘Darius Dhlomo; een kleurrijk leven tussen zwart en wit’ een voorstelling wordt en wat daar zoal bij komt kijken. Artistiek leider van GelijkSpel Boudewijn Koops spreekt onder andere met mensen die Darius gekend hebben, acteurs en regisseur Ko van den Bosch.

Je luistert de podcast in aanloop naar de voorstelling als een inleiding of na de voorstelling als je achteraf nog meer wilt weten over deze bijzondere productie. En weet je wat? Zelfs als je niet naar de voorstelling gaat is het een feest om naar dit bijzondere en inspirerende verhaal te luisteren. 

Klik hieronder op afspelen of luister de podast via Apple Music of via Spotify

Aflevering 1. Wie was Darius?

In deze aflevering maak je kennis met Darius Dhlomo. Wie was hij? Waarom vertrok hij in 1958 van Zuid-Afrika naar Almelo om te voetballen? En waarom werd hij de ‘man of many talents’ genoemd?

Artistiek leider van GelijkSpel Boudewijn Koops praat met schrijver Ben Siemerink, met Darius’ dochter Nandi en met Heracles clubicoon Arend Steunenberg over het leven van de markante middenvelder. Producent Ilona Kevelham legt uit waarom juist nu de voorstelling DHLOMO gemaakt wordt. En waarom dat alleen kan ín het voetbalstadion. 

Aflevering 2. Waar gaat DHLOMO over en wie speelt Darius?

In deze aflevering maak je kennis met regisseur Ko van Den Bosch. En met acteur Daniël Kolf die in de huid kruipt van Darius Dhlomo. 

Artistiek leider van GelijkSpel Boudewijn Koops praat met met Ko van Den Bosch en Daniel Kolf over het script en over acteren in een community art project. Alles wat je wilt weten over het maakproces van Theaterspektakel DHLOMO hoor je in deze tweede aflevering van de podcast ‘Dit is DHLOMO’. 

Aflevering 3. Spelen in DHLOMO en community art

In deel 3 praat Boudewijn met acteurs Korneel Evers en Nathalie Baartman, beiden geboren in Twente. Daarnaast spreekt hij met Syl en Jolien. Zij zijn twee van de spelers in het kleurrijke amateurensemble. Want we maken community art. Maar wat is dat eigenijk?

X
#popup